Moa Lignell

När: Lör 13:e nov kl 22:00
Var: Savoy

Med stor kunskap inom både låtskrivande och musicerande har Moa Lignell alltsedan karriärens start inspirerat såväl som ingjutit hopp i de flesta som träffats av hennes musik. Under eget namn har hon släppt två album och turnerat landet runt, både som soloartist och tillsammans med bland andra Melissa Horn, Anna Ternheim och Janne Schaffer. Hennes text och musik har även framförts av namnkunniga akter som den ovan nämnda Melissa Horn, Sonja Aldén och Jens Hult.

Fem år har passerat sedan hon släppte det senaste albumet ”Ladies Man”, på vilket hon bland annat gjorde en duett med Plura, och det är nu hög tid att släppa ny musik. Våren 2020 släpptes Moa Lignells nya album, ”Oh Daughters” och hyllades av bland annat musikjournalisten Jan Gradvall.

Albumet har vuxit fram under en längre period, vilket har gjort att tematiken skiftar, från lycka till sorg, från borttappad kärlek till funnen. Inte helt olikt en tonsatt dagbok som under flera år fyllts på med personliga reflektioner. De personligt präglade texterna knyts ihop med ett stilsäkert musikaliskt uttryck, där inspelningar från vardagsrummet sammanvävs med spår som mejslats fram tillsammans med producenten Robert Qwarforth i studion.